Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

“Стари майстори” ще гостува в НС

 06 Октомври 2009

Част от картините, включени в експозицията “Стари майстори” на ОХГ “Станка Димитрова” Кърджали, ще бъдат показани в залата на народния представител на парламента. Това бе договорено днес на среща между кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и Владимир Манолов-главен експерт отдел “Протокол” в НС. По време на разговора стана ясно, че експозицията ще бъде официално открита на 22 октомври от 11 часа в столицата. Ценителите на изкуството ще могат да видят около 25 творби от експозицията “Стари майстори”, а проявата е част от програмата на Община Кърджали, посветена на 21 октомври- Деня на Кърджали.
Преди срещата си с градоначалника г-н Манолов посети художествената галерия и направи подбор на картините, които ще бъдат представени в столицата.
Само преди дни експозицията „Стари майстори“ на художествена галерия „Станка Димитрова“ Кърджали се завърна от Хасково, където бе представена в рамките на културните събития, посветени на дните на града. Ще припомним, че преди три години изложбата предизвика фурор при представянето си в залата на художествената академия в София. Тогава за първи път бяха показани реставрираните творби на Иван Мърквичка, Ярослав Вешин, Владимир Димитров – Майстора, Димитър Гюдженов, Бенчо Обрешков, Генко Генков, Димитър Казаков – Нерон.

Още снимки
 Прочитания: 2114 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign