Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж.Азис представител в Комитета на регионите

 15 Октомври 2009

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис е включен в състава на групата български представители в Комитета на регионите в Брюксел за периода 2010-2014 год. Решението бе взето вчера на заседание на МС. Заедно с инж. Азис в групата са включени още кметовете на общините Смолян, Твърдица, Добрич, Ямбол, Кърджали, Минерални бани, Лом, Монтана, Търговище, Русе, Гоце Делчев. Предложенията за българските делегати са били изготвени от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.
Това не е първото включване на инж. Азис като представител на страната ни в Комитета на регионите в Брюксел. От 2004 година до момента, кърджалийският градоначалник бе негов член.
Комитетът на регионите е създаден през 1994 г. съгласно Договора за Европейския съюз. Комитетът е консултативен орган, съставен от представители на регионалните и местни власти в Европа. Преди да се вземат решения на ЕС по въпроси, свързани регионалната политика, околната среда, културата, образованието и транспорта — всички засягащи местното и регионалното самоуправление, е необходимо становището на Комитета на регионите. Всяка година Комитетът на регионите провежда пет пленарни сесии, по време на които той определя общата си политика и приема становища. Неговите шест „комисии“ се занимават с различни политики и подготвят становищата, които биват обсъждани по време на пленарните сесии.


 Прочитания: 1762 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign