Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали събра млади таланти от страната

 16 Октомври 2009

Деца от седем града на България пристигнаха днес в Кърджали, за да се включат в Националния пленер по фотография „Фотоприказки за Кърджали”. Без да губят време участниците в него тръгнаха на “лов” за най-добрите си фотографии, които ще бъдат представени в изложба утре в ОДК- Кърджали. Пленерът по фотография е част от Националните дни на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите – Кърджали 2009”. По време на дните ще бъдат обявени и наградените от конкурса за детска рисунка на същата тема.
Над 350 творби на деца, пропътуваха стотици километри, за да участват в него. Достойнствата им бяха оценявани от кърджалийските художници Джемал Емурлов, Христо Габеров и Емил Пенчев. Най-добрите вече са избрани, а наградите им ще бъдат връчени утре след официалното откриване на Дните на детското изкуство от 11 часа в ОДК - Кърджали. Заедно с тях ще бъдат отличени и най-добрите фотографи, участници във фотопленера “Фотоприказки за Кърджали”.
Националните дни на детското изкуство “Вълшебният свят на Родопите” се провежда за втора поредна година. Те са посветени на Деня на Кърджали – 21 октомври и са включени в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието, младежта и науката. Организатори и домакини на проявата са Община Кърджали и ОДК – Кърджали.


 Прочитания: 1848 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign