Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Вълшебството на Родопите в рисунка и фотография

 19 Октомври 2009

Националните дни на детското изкуство “Вълшебния свят на Родопите” по случай празника на Кърджали преминаха при голям интерес. Второто им издание събра в областния град много млади творци от страната. Най-добрите творби от двата конкурса за рисунка и фотография бяха представени в събота в картинната галерия на ОДК Кърджали.
На откриването присъстваха Александър Трингов - началник отдел “Образователна среда” в МОМН, зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова и Катя Милчева - началник отдел в РИО Кърджали.
Г-жа Кехайова поздрави малките участници за успеха като им пожела нови творчески изяви. Тя връчи и осигурените от община Кърджали награди- енциклопедии, специализирана литература, флаш памет, бои, пастели, стативи, слушалки и тонколони на най-добрите.
Отличени бяха общо 28 участника в националните дни на детското изкуство. С идеята да бъдат поощрени младите таланти на Кърджали бяха присъдени и осем специални награди, на кмета на община Кърджали, на РИО, на в-к “Нов живот” и на ТВ “Източни Родопи”.
В конкурса за детска рисунка “Вълшебният свят на Родопите” участваха над 350 рисунки от 22 града на страната. Те бяха оценявани от тричленно жури, включващо известните кърджалийски художници Джемал Емурлов, Емил Пенчев и Христо Габеров.
В рамките на националните дни 48 млади фотографи от 7 града на страната се опитаха да уловят и приказните мигове на Кърджали. Техните фотографии бяха оценявани от фоторепортерите на в-к “Нов живот” – Петко Борисов и Мехмед Реджеб.


Още снимки
 Прочитания: 2640 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign