Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Празник за ценителите на изкуството

 20 Октомври 2009

Много ценители на изкуството се събраха снощи в Дома на творческите съюзи в Кърджали. По случай 21 октомври–празника на града бе открита традиционна изложба на местните художници. 47 творби-живопис, графика, керамика, рисунка представят 16 автори. Новото този път е, че след няколкогодишно отсъствие се завръща малката пластика, посетителите ще останат изненадани от каменните вази на Атанас Чакъров, от дърворезбата "Слънце" на Ридван ЮсуФ, коментира галеристката Пенка Атанасова.
Тя сподели, че в една от залите на Керимовата къща специално е експонирана фотоизложба, представяща архитектурните проекти-административни, търговски, хотелски и жилищни сгради на арх. Станислав Луков.
Тази вечер Дружеството на художниците и Дружеството на архитектите ни правят съпричастни към голямото изкуство. Кърджали може да се гордее със своите добри творци и сега се убеждаваме отново в това, каза пред гостите кметът инж. Хасан Азис. Той приветства идеята за представянето на арх. Луков, защото неговите проекти, една част вече осъществени, дават нов и модерен облик на Кърджали.
Кметът покани всички присъстващи, сред които членове на Ротари клуб и представители на бизнеса, да подкрепят и участват на откриването на колекцията „Стари майстори” от ОХГ ”Станка Димитрова” на 22 октомври в Народното събрание. Желанието ни е да представяме богатия фонд на нашата галерия не само в София, но и в други градове,подчерта градоначаликът. Той сподели, че вече се обмисля догодина в парламента да бъдат експонирани творби на съвременни автори, които в момента творят в Кърджали - Владимир Чукич, Джемал Емурлов, Емил Пенчев, Хари Атанасов, Христо Габеров, Мая Мечева, Павлина Чукич, Камбер Камбер, Ивета и Иван Стоянови, Пенка Атанасова, Ваня Петкова, Ева Паскова и др.


Още снимки
 Прочитания: 2015 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign