Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Депутати и гости от чужбина проследиха тържествената сесия

 22 Октомври 2009

С изпълнение на химна на Р България и ЕС започна тържественото заседание на Общински съвет по случай 97 години от освобождението на Кърджали и присъединаването му към българската държава. Сред официалните гости бяха проф. Владко Панайотов –депутат в ЕП и почетен гражданин на Кърджали, народните представители Цвета Караянчева и Димчо Михалевски, областният управител Иванка Таушанова. В залата бяха и делегации от побратимените ни общини Османгази Бурса и Текирдаг Р Турция и община Комотини Р Гърция. Гости на тържественото заседание бяха и делегации от община Одрин, община Ялова и Голяма община Бурса Р Турция, бившите кметове на Кърджали -Тодор Запрянов, Димитър Богданов, Милан Миланов и Расим Муса.
Тържествената сесия проследиха всички кметове на общини от областта, шефове на държавни и общински институции, представители на религиозните общности, бизнеса, граждански сдружения, неправителствени организации.
Нека днес заедно да изразим своята признателност към всички, които преди 97 години положиха основите и спасиха Кърджали, който днес има правото да се гордее с модерния си европейски облик, каза в словото си председателят на общинския съвет Сейфи Неджиб. Той поздрави всички от трибуната на местния парламент и пожела здраве, мир и благоденствие за жителите на Кърджали.
По традиция кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис направи отчет за работата на общинското ръководство през изминалата една година. Той акцентира на няколкото големи проекта реализиращи се на територията на общината. Внимание бе отделено и на бъдещият нов парк в центъра на града. Именно в Деня на Кърджали- 21 октомври в МРРБ бе подписан Договора за безвъзмездната финансова помощ за изграждането му.
Първи жителите на община Кърджали от трибуната на местния парламент поздрави народният представител Цвета Караянчева.
21 октомври е знакова дата за Кърджали. На този ден Кърджали става част от националната памет, амбиции и въжделения. Благодарение на генерал Делов и неговите сподвижници Кърджали получава своята независимост и своите шансове занапред. Върху тях няколко поколения управленци и стопани са надграждали настоящето и бъдещето на Кърджали. Голата истина често се възприема като дързост, но само ако сме достатъчно дръзки ще направим от града си истински дом, каза в приветствието си г-жа Караянчева.
Честитя днешния празник на всички и им пожелавам крепко здраве. Поглеждайки в годините назад трабвя да отдадем заслуженото на всички онези, които са направили града ни такъв какъвто е днес. Днес, обаче ние имаме едно друго предизвикателство пред което трябва да се изправим заедно, а то е да можем в следващите месеци да гарантираме Кърджали да има добре платени и сигурни работни места. Струва си да работим за това. С тези думи към присъстващите на тържественото заседание се обърна и народният представител Димчо Михалевски.
Привествие към кърджалийци отправи и проф. Владко Панайотов депутат в ЕП.
По време на днешното тържествено заседание на общински съвет Кърджали привествия по случай празника на града отправиха и кметът на община Османгази Бурса Р Турция –Мустафа Дюндар, кметът на община Текирдаг Р Турция д-р Адем Далгъч, кметът на община Ялова Р Турция Якуб Кочал, зам-кметът на община Комотини Андонис Караманис и представители на общините Одрин и Голяма община Бурса Р Турция.
Поздравителни телеграми по случай празника бяха получени от президента на Р България Георги Първанов, от председателя на НС Цецка Цачева, от министър-председателя на Р България Бойко Борисов, от евродепутата Метин Казак, от НСОРБ и от кметове на много общини в страната.

Още снимки
 Прочитания: 2056 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign