Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Три обекта предложи община Кърджали за съгласуване от ОСРР

 23 Октомври 2009

Три са приоритетните обекти предложени от община Кърджали при днешното обсъждане и съгласуване на инициативите на общините свързани с ежегодното планиране на средства и мерки за реализиране на дейности в районите за целенасочена подкрепа в област Кърджали. И трите бяха единодушно одобрени от членовете на Областният съвет за регионално развитие като част от предложените инициативи и проекти от всички общини в областта.
Предложенията за община Кърджали бяха представени от кмета инж. Хасан Азис. Те касаят изграждането на улица “Арпезос-север”, реконструкция канализационен колектор по ул. “Е. Йосиф” и канализационните клонове по улиците “Стефан Караджа”, “Тутракан” и “Дедеагач” в областният център. След своевременното решаване на въпроса с обходния път за сметището край Вишеград, на мястото на този проект кметът предложи като трети проект в бюджета да 2010г. да бъде вписан за изграждане мост над река Арда при с. Крайно село.
На базата на днешното решение Областният съвет за регионално развитие ще изготви предложение за финансирането на съгласуваните инициативи на общините в област Кърджали пред Министъра на регионалното развитие и благоустройството.


 Прочитания: 2055 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign