Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Представят антологията на Махмуд Даруиш

 28 Октомври 2009

Хората, преминали през болката на войната, на „потрошените посоки” знаят, че проблемът със злото идва от това, че хората не правят нищо, за да го изкоренят. Въпреки че методите за това са твърде много. Един от тях е силата на Словото. И творчеството на световноизвестния палестински поет Махмуд Даруиш потвърждава възможността за подобно въздействие.
Той е автор на 30 тома с поезия и на 8 с проза. Това са все текстове на висотата на отговорната гражданска и хуманна позиция, които призовават хората към единение чрез любов към Истината и справедливостта. И не случайно точно в навечерието а Деня на народните будители част от тези текстове ще прозвучат в нашето съзнание като отрезвяваща камбана.
На 30.10./петък/ от 17ч. в художествената галерия „Кръг”/до ресторант „Москва”/ Посолството на Палестина, Община Кърджали и Артвижение „Кръг” ще представят антологията „След теб няма „след” на Махмуд Даруиш. На фона на палестинско народно творчество за палестинския Иван Вазов/думи на Николай Петев/ ще говорят д-р Ахмед ал-Мадбух, посланик на Палстина в България и преводачите-арабисти на сборника Мая Ценова и Азиз Таш. Веднага след това от 17.30ч. в Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” ще бъде представена новата книга на Азиз Таш „На 22. Апокриф за дъжд”.


 Прочитания: 1641 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign