Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На среща с проф. Боян Биолчев

 28 Октомври 2009

Вчера „Клуб „Млад историк” към ГПЧЕ „Христо Ботев”, с помоща на директора на историческия музея П. Петков, организира отворена среща с професора по литература и бивш ректор на СУ „ Св. Климент Охридски” Боян Биолчев. Поводът за нея бе 1 ноември –Ден на народните будители.
Професорът бе посрещнат в препълнената Актова зала на Гимназията. Младите историци се бяха подготвили с интересна и информативна презентация, която направи истинско впечетление на гости, ученици и учители, а приветствието Йорданка Чавдарова –директор на гимназията и поздравителното слово на ръководиталката на „Клуб „Млад историк” г-жа Вълова бе съпроводено с бурни аплодисменти.
Директорът на РИМ в Кърджали разказа пред присъстващите за първия будител на Родопите –Орфей и разкри интересни факти за китния родопски край.
С много уважение и трепет Яна-Ивана Бояджиева, прецедател на Клуба и водеща на срещата-дискусия , даде думата на Боян Биолчев.
С типичната си ирония, мъдростта на годините и богат житейски опит професора грабна вниманието на всички. Младите историци задаваха ясни и добре формулирани въпроси, на които гостът отговаряше с видим ентусиазъм и желанието за диалог. Боян Биолчев похвали униформите на Ботевци и сподели весели случки от своите ученически години.
Като край на това важно и любопитно за всички събити, Павел Петков и професор Биолчев поднесаха като подарък на училишната библиотека ценни литературни и исторически творби и обещаха нови срещи с младите и будни умове на ГПЧЕ „Христо Ботев”.


 Прочитания: 1754 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign