Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Спектакълът "Ние, врабчетата" зарадва детската публика

 29 Октомври 2009

При голям интерес премина премиерното представление „Ние, врабчетата” от Йордан Радичков на Детската театрална формация при читалище „Обединение”. Режисьор на постановката е Димитър Варадинов, музикалното оформление е на Димитър Ганев, сценография и костюми-Даниела Попова и хореография -Мирослава Зафирова.
Публиката истински се забавляваше в салона. Малките актьори–Димитър, Велина, Марин, Кристина, Александра и Кристияна направиха така, че трудният за възприемане разказ за живота на врабчетата , да достигне до децата и те да разберат, че както врабчетата и те имат свой живот, свои желания и никой не трябва да пречи на никого!
„Ние, врабчетата” е заглавие, което се е превърнало в една от емблемите на големия писател Йордан Радичков, едно от най- подкупващите заглавия в българската детска литература и в същото време разпознаващо безотказно детската аудитория.
“Ние, врабчетата” звучи като „ние, децата”, които също имат особена допирателна със света на възрастните: те „играят” света на големите, а като го играят по своя наивен и невинен начин, той се оказва не просто наподобяван или подражаван, а и коментиран, и не рядко пародиран.
Детската театрална формация посвещава спектакъла ”Ние, врабчетата” на 80- годишниния юбилей от рождението на Й.Радичков. Формацията съществува вече 10-та година. В нея участват над 20 деца от всички кърджалийски училища. Досега екипът на Димитър Варадинов е поставил пиеси на Петя Караколева и др. български автори.
Премиерното заглавие ще бъде представено отново в следващите седмици в Кърджали пред детската публика.

Още снимки
 Прочитания: 2176 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign