Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Азис се срещна с Н.Пр. Ахмед ал-Мадбух

 30 Октомври 2009

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна днес с палестинския посланик в България Ахмед ал-Мадбух. Срещата се проведе в късния следобед и продължи близо час.
От пръв поглед прави впечатление, като част от характера на града, мирното съжителство между християни и мюсюлмани и аз мисля че това няма как да не се дължи на мъдрото ръководство на града и на района, каза палестинският посланик. В отговор инж. Азис заяви, че Кърджали винаги се е опитвал да бъде пример за толерантност между хората независимо от религията, която изповядват. В този смисъл той подчерта, че тук поколения наред хората живеят в мир и това, което е важно, е че никога не е имало конфликт между религиите. Ние потомците носим отговорността да продължим традицията и да допринесем градът ни да става все по-хубав, допълни още градоначалникът.
В хода на разговора инж. Азис запозна дипломата и с направеното от общинското ръководство в тази посока-организирания фестивал “Кърджали столица на толерантността”, реализираната идея за осветление на двата духовни храма, християнски и мюсюлмански и пътуване до гроба на Дева Мария. Инж. Азис представи пред палестинския посланик и част от по – големите инфраструктури проекти реализирани и реализиращи се на територията на областния град.
Силно заинтригуван от чутото Н. Пр. Ахмед Мохамед ал-Мадбух представи и една своя идея, която би могла да получи реализация пред градоначалника, а именно побратимяването на Кърджали с палестински град. В края на срещата кметът на Кърджали подари на Н. Пр. Ахмед Мохамед ал-Мадбух кристал с герба на община Кърджали и плакет. Дипломатът от своя страна дари на градоначалника с плакет-символ на Палестина, книги и кофия /шал/.
Негово Превъзходителство Ахмед ал-Мадбух е посланик на Палестинската власт у нас от средата на ноември 2008 г. Роден е през 1966 г. в столицата на Ливан, Бейрут. Женен е и има едно дете. Завършил е Ливанския университет в Бейрут с бакалавърска степен по политически науки. През 1996 г. става бакалавър по обща медицина в Русия, където придобива специалност урология и бъбречна хирургия. Член е на Европейската асоциация по урология и нефрология, на Световната асоциация по стерилитет и импотентност и на Руската асоциация по урология .Още снимки
 Прочитания: 2124 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign