Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"ВиК" ООД и община Кърджали координират действията си

 02 Ноември 2005

До 25 ноември тази година "ВиК" ООД ще приключи с кърпежа на старите улични дупки,причинени от течове и аварии,стана ясно след проведена среща между кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис и управителя на "ВиК" инж.Славчо Славков.Постигната е договореност общината и дружеството да координират действията си и при почистването и потдържането на шахтите.В разговорите участваха и заместник кметът инж.Митко Синабов,началникът на район "Кърджали" инж.Веселин Илиев,експерти от двете институции.Идеята на срещата е да се направи оценка на постигнатото по отстраняване на "ВиК"- дупките по улиците и да се коментират мероприятията,които да оптимизират и да направят по -резултатна съвместната работа на общината и дружеството.
Около 2 хиляди квадратни метра улична настилка е въстановена от водопреносното дружество в периода 27 юли-31 октомври тази година.Засегнатите при течове и аварии площи се оказали двойно повече от първоначално пресметнатите.Средно на седмица дружеството асфалтира по 350 квадратни метра дупки по уличните платна.Не навсякъде,обаче качеството е на ниво,проблема идва от усвояването на новата дейност от нашите екипи,обясниха представителите на "ВиК".
За нас е важно да се работи качествено и регулярно,подчерта градоначалникът.Той предложи веднъж седмично представители на общината и дружеството да проверяват заедно дали са отстранени последиците от описаните в списъка аварии,за да не се получава разминаване в това отношение между двете институции.Засега проверките се извършват само от представители на общината.Решено бе да се уеднакви и документацията за течовете и авариите, които се описват.
Втора важна тема на срещата беше почистването и поддържането на шахтите, дейност, по която и двете страни имат ангажименти. Предстои изготвяне на карта за шахтите като ще има единни регистри за тях в общината и "ВиК"ООД. Сега шахтите се почистват 2 пъти годишно според клауза в договора на общината с "Титан". След почистването им техника на "ВиК" ще продухва каналите между шахтите и уличната канализация. Тази координация ще позволи предотвратяването на нежелани ситуации при валежи, допълни инж. Хасан Азис.


 Прочитания: 2427 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign