Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

СОУ “П.Р.Славейков” навърши 25 години

 18 Ноември 2009

С тържествен спектакъл и празничен коктейл отпразнуваха славейковци своя четвъртвековен юбилей. Голямата зала на театъра се оказа тясна за желаещите да присъстват на концерта, посветен на 25-тата годишнина на СОУ "Петко Рачов Славейков". Прочетен бе поздравителен адрес, подписан лично от министъра на образованието, младежта и науката. Концертът и последвалият коктейл бяха уважени от кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис, зам. областния управител Асен Тюрдиев, началника на РИО Надя Джунджулова, зам.- кмета Елисавета Кехайова, директори на институции и училища.
За своя радост колективът и учениците на СОУ "П. Р. Славейков" посрещнаха на проявите си и "звездни" персони - Николай Мартинов-Сървайвъра, Иван Матев, по-известен в публичното пространство като Супер Любо от телевизионните реклами и Здравко Мандаджиев, народен певец, който бивш възпитаник на училището.
Тържественият концерт протече под мотото "Приемственост и съпричастност". Талантите на училището показаха, че могат да пеят, танцуват, да създават настроение, да обичат училището си. Фолклорен ансамбъл "Родопея" представи най-новата си композиция "На мегдана", включвайки и най-малките попълнения от начален курс на обучение. Специално от Брюксел пристигна Сузи, която бе подготвила заедно с професионалисти там двете си изпълнения - танц върху музика и с хореография на Майкъл Джаксън, както и песента на Джеймс Браун "I feel good". Градусът на настроението вдигна изпълнението на песента "Тази вечер аз съм хубава" от големите ученици, както и интерпретацията на известна немска песен с участие на ученици от Школата по бойни изкуства. Вълнуващ бе финалът на концерта, събрал заедно всички участници - от най-малките мажоретки до дванадесетокласници и учители.
Гостите от побратимените училища от Москва и от Турция - градовете Бурса, Текирда и Чорлу получиха подготвените за случая плакети с бухалчето –лого за 25 –годишнината на училището. Договор бе
подписан и с най-новите приятели от училището от гр. Истанбул.


Още снимки
 Прочитания: 1782 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign