Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали с представители в ХІ-та Национална есенна сесия на Български детски и младежки парламент

 25 Ноември 2009

Двама представители на Детски и младежки парламент към ОДК Кърджали ще се включат в работата на ХІ-та Национална есенна сесия на Български детски и младежки парламент. Форумът се открива днес в столицата и ще продължи до 28 ноември. Нашите млади парламентаристи са водени от техния ръководител Нели Карабашева. С тях за столицата отпътуваха и двама възпитаници Клуба по фотография към ОДК с ръководител Антония Грозева.
Участниците в Националната сесия ще проведат работните дискусии по въпросите на политиките на местната власт за реално участие на младите хора в живота на общините, за възможностите и правото на диалог с централната власт на младежите. Ще бъде обсъдена и темата свързана с повишаване на капацитета на младежките организации и др. В рамките на есенната сесия ще се проведат и в Софийска община, МОМН, Народното събрание и Президентството.
Съпътстваща проява на Националната сесия ще бъде изложбата на клуба по фотография към ОДК Кърджали с ръководител Антония Грозева. Изложбата ще бъде официално открита на 26.11.2009 г. от 13.30 ч. в Руския културно-информационен център, където ще бъдат връчени и награди на 8 участници от клуба. Те са лауреати на Международния детски екологически форум „Зеленая планета – Москва 2009”. На 27 ноември изложбата ще бъде представена в Народното събрание, а на 28-ми в Министерството на образованието. Изложбата на кърджалийските млади фотографи се осъществява по покана на Асоциация „Български детски и младежки парламент”.


 Прочитания: 1582 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.