Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дарение за слепите

 03 Декември 2009

Десет бели бастуна и два брайлови шаха бяха дарени днес за нуждите на регионалната организация на слепо-глухите в Кърджали. Новите придобивки бяха връчени на председателката на регионалната организация Недялка Камбурова от зам.-кмета на община Кърджали Елисавета Кехайова.
Поздравявам ви с днешният ден на хората с увреждания и ви пожелавам да продължавате да бъдете опора за всички ваши членове. От дълго време ние работим заедно, дискутираме и решаваме доколкото можем проблемите ви. Надявам, се новите придобивки да ви бъдат от полза, а двата шаха да дадат възможност на вашият отбор да завоюва нови успехи, каза г-жа Кехайова.
Председателката на регионалната организация на слепите благодари за оказаното внимание към слепите хора и подчерта, че обществеността все повече е съпричастна към проблемите на хората с увреждания. През последните години общинското ръководство също прави всичко възможно да подпомага дейността на организациите на слепите и на инвалидите. По време на разговора тя сподели и една дълго обсъждана идея сред членовете на организацията, а именно Кърджали да стане Балкански център за художествена самодейност и спортни прояви на инвалиди. В тази посока работи и регионалната организация на слепо-глухите тук. Вече има взето решение за учредяване на туристически спортен клуб за хора със сензорни увреждания. След регистрацията на клуба членовете на организацията ще имат възможност да се явяват на състезания като спортен клуб. Въпреки липсата му до момента успехите на членовете на организацията в Кърджали са големи. Те завоюват първите места в състезания по лека атлетика и шах за хора с намалено зрение. Любовта им към най-старата игра- шахмата бе демонстрирана днес и на срещата в община Кърджали.
От двете страни на шахматната дъска застанаха председателката на организацията на слепо-глухите Недялка Камбурова и Никола Костов, член на отбора по шах.
Играта с интерес бе наблюдавана от г-жа Кехайова, председателката на общинската структура на слепо-глухите Фотка Митева и журналисти.
Още снимки
 Прочитания: 1925 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign