Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Млади парламентаристи

 04 Декември 2009

Зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова се срещна днес с трима от кърджалийските участници в ХІ–та Национална есенна сесия на Българския детски и младежки парламент.
Александър Алексиев от Детски и младежки парламент, Теодора Кръстева и Христо Генов от Клуба по фотография към ОДК и техните ръководители Нели Карабашева и Антония Грозева благодариха за оказаната подкрепа от страна на общинското ръководство, с чието съдействие бе реализирано тяхното участие във форума.
Младежите споделиха впечатления от проведените дискусии в рамките на организираната от Асоциация “Български детски и младежки парламент” ХІ-та Национална есенна сесия и от представянето на останалите участници. Във работата на сесията се включиха над 170 ученици от детски и младежки, ученически парламенти и ученически съвети от цялата страна.
Тримата представители на ОДК Кърджали не пропуснаха да разкажат и за посещението си в Народното събрание, където са присъствали на пленарно заседание на народните представители, а председателя г-жа Цецка Цачева е прочела обръщение на младежите и искането им за откриване на младежка приемна към НС.
Не по-малко вълнуващи за младите парламентаристи са били и срещите им в Зала „Изток” на НС с представители на Парламентарната комисията по образование и наука и по въпросите на децата, младежта и спорта - Огнян Стоичков – председател на комисията, Галина Банковска – зам.-председател и Веселин Методиев – член на комисията, в Президентството и Министерството на образованието, младежта и науката.
Г-жа Кехайова поздрави младежите и за пореден път заяви подкрепа от страна на общинското ръководство за бъдещата им работа. Тя подчерта, че основите на партньорството вече са положени, още повече, че през април тази година домакин на ІХ-та Националната среща на Детските и младежки парламенти бе Кърджали. Тя изказа и благодарност към младите фотографи от ОДК за представянето им в съпътстващата проява на националната сесия - изложбата на клуба по фотография към ОДК с ръководител Антония Грозева.
Директорът на ОДК Кърджали Златка Пеньова сподели, че за първи път наша изложба се експонира в София. Това са 20 фотографии на млади кърджалийски фотографи, наградени в Международния екологичен конкурс „Зеленая планета – Москва 2009”. Официалното откриване на изложбата бе на 26 ноември в Руския културно-информационен център, а ден по-късно тя бе представена и в Народното събрание, каза още г-жа Пеньова. По време на срещата стана ясно, че през декември изложбата на кърджалийските фотографи ще може да бъде видяна в МОМН, след което ще бъде представена и в Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 1838 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign