Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Студенти превзеха властта в община Кърджали

 08 Декември 2009

По традиция днес 8 декември- празникът на академичната младеж, властта в община Кърджали бе превзета от кърджалийски студенти. За трета поредна година, част от кметския екип бе заменен от студенти в Земеделски колеж - Кърджали. За първи път, екипът им бе изцяло дамски. С нелеката задача да бъде кмет на общината се нагърби Жанета Богданова. Тя е от Кърджали, на 37 години, женена с две деца и поела риска да завърши обучението си в Колежа по индивидуален план, като вземе две академични години за една.
Инж. Азис запозна своя заместник за един ден с правомощията на кмета и неговите задължения и даде право на дамата да даде първата си пресконференция пред медиите. Като кмет на общината, Жанета Богданова поздрави всички студенти с празника. Призова да се обръща повече внимание на образованието, културата и спорта. В решаването на тези задачи могат да помогнат и студентите. Тя предложи срещите с академичната младеж да бъдат по-чести, не веднъж годишно, а на всеки три месеца. В отговор на въпроса защо студентският екип днес е изцяло женски, г-жа Богданова заяви, че жените са по-отговорни и може да се разчита на тях във всяка ситуация. Нека по-често в управлението на всяко ниво да има жени, пожела още кметът за един ден Жанета Богданова.
Денят за нея продължи със среща с управителя на ВиК Кърджали и кмета на село Мост.
Своите ангажименти днес поеха и останалите студентки от колежа.
Поста зам.-кмет на община Кърджали зае Иванка Димитрова. За нея ресора е един от най-тежките, защото се работи не само в сферата на образованието, но и за културата и спорта в община.
Третокурсничката в Земеделския колеж Мариана Илиева пък пое ангажиментите на секретар на община Кърджали. За работата си днес тя сподели, че е трудна и отговорна, а креслото на което седи - доста горещо.

Още снимки
 Прочитания: 1824 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign