Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На 11 ноември изтича срокът за регистрация по БУЛСТАТ

 09 Ноември 2005

Над 70 процента от земеделските производители в община Кърджали имат регистрация по БУЛСТАТ до момента. Това съобщи на редовната месечна среща с кметовете на населени места от общината Делчо Точев, младши експерт в Общинската служба "Земеделие и гори". Той участва в срещата по покана на общинска администрация за разяснения по Закона за регистъра БУЛСТАТ. "Едно от важните неща, които много често земеделските и тютюнопроизводителите незнаят е, че след регистрацията в 7-дневен срок те трябва да се регистрират в НОИ или в Осигурителна каса по техен избор", уточни Делчо Точев. Тази регистрация не важи за производителите, които са на пенсионна възраст. Срокът за регистрацията по БУЛСТАТ изтича на 11 ноември. По него са длъжи да се регистрират всички земеделски производители и физическите лица, които упражняват свободни професии или занаятчийска дейност. Регистрацията се извършва от Службата по вписавнията към Агенцията по вписванията. В област Кърджали Службата по вписванията се намира в Изчислителния център.
Кметовете на населени места в община Кърджали споделиха, че според тях този срок няма да може да бъде спазен от стопаните и попитаха каква е възможността той да бъде удължен. Експертът отговори, че това не може да стане, защото срокът за регистрация тече вече трети месец.На срещата бе отчетено, че много добра организация по регистрацията е създадена от Осигурителна каса "Доверие", която се среща с производителите намясто и извършва необходимите действия.
Общинската служба "Земеделие и гори" също е създала необходимата организация за съвместни действия със СЛужбата по вписванията, за да бъдат облекчени стопаните по регистрацията, уточни Делчо Точев.


 Прочитания: 4220 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign