Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ученик от "Майстора" с престижна награда

 18 Декември 2009

Седмокласникът Иван Герганов от СОУ ”Вл. Димитров – Майстора”- гр. Кърджали бе отличен с първа награда за разказ в националния литературен конкурс на тема „Телефон 112 – моят SOS номер”. Награждаването стана на 16 декември 2009г. в аулата на Югозападен университет „Неофит Рилски” в Благоевград на официална церемония пред преподаватели, студенти и експерти, когато бе закрита едномесечната кампания за популяризиране на европейския номер в различни български градове. Наградата бе връчена от главния директор на „Национална система 112” Стоян Граматиков.
В творбата на тринадесетгодишното момче се представя по художествен начин информираността на хората за спешната линия, в какви случаи и как се търси помощ на телефон 112. Авторът разказва за навременната помощ в необичайна житейска ситуация, която предизвиква думи на благодарност към хората от Гражданска защита и Планинската спасителна служба.
Не за първи път Иван Герганов печели награди. И не само в областта на литературата. Той е отличен математик, а информоционните технологии са негова страст. Миналата година взе специална награда за презентация на националната конференция „Училището-желана територия на ученика”. Обича да експериментира и да проверява възможностите си в различни учебни предизвикателства.


 Прочитания: 1780 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign