Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Бехич Гюналан представи фотоизложба в Кърджали

 21 Декември 2009

Кметът инж. Хасан Азис и зам.-кметът на Одрин Намък Кемал Дьоленекен откриха в Артгалерия „Кръг” фотоизложба на тема "Голямата екскурзия от 1989 година”. Специално по този повод тук пристигнаха авторът на експозицията-известният турски фотограф и журналист Бехич Гюналан и председателят на Дружеството на изселниците Хикмет Чаушоглу.
Изложбата въздейства силно на зрителите. Снимките неслучайно са чернобели и поставени в черни рамки. Освен че имат висока художествена стойност, чрез тях е изразено и човешкото отношение към този акт на тоталитарния режим преди 20 години. Всеки народ и всяка общност трябва да познават своята история, за да могат да живеят своето настояще и да развиват бъдещето си, каза инж. Хасан Азис.
На откриването присъстваха кметовете на останалите общини от областта, председатели на общинските съвети, представители на политически партии и граждани. Експозицията съдържа 31 черно бели фотоси с документални кадри, заснети на Капъкуле преди 20 години. Кърджали е четвъртият град след Одрин, Истанбул и Къркларели, в който Бехич Гюналан показва уникални фотографии от „Голямата екскурзия”.
Организатори на проявата са община Крджали, читалище "Юмер Лютфи" и артдвижение "Кръг" със съдействието на община Одрин, Турция.
Изложбата ще остане в Кърджали до 24 декември.

Още снимки
 Прочитания: 1918 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign