Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Наградиха най- добрите спортисти за 2009

 22 Декември 2009

За втори пореден път призът “Спортист на годината” в община Кърджали грабна двойката Невен Нешев и Николай Колев. Дело на тандема са страхотните мачове по плажен волейбол, както в републиканското първенство, така и на Балканиадата в Белград. Запомнящи са участията им и в турнирите от Европейската и Световна лига. Призьорите получиха най-много точки от анкетните карти с номинации на 7 местни медии.
Тази година в челната десятка влязоха представители на три вида спорт - волейбол, кану-каяк и водомоторен спорт. Десетото място бе за представителя на автомобилизма.
Церемонията по награждаването се състоя снощи в ресторант “Парадайс”, а плакетите и грамотите бяха връчени от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и зам.-кмета Елисавета Кехайова. Тази година за първи път бе връчена и награда “треньор на годината”. Заслужено тя отиде при Иван Халачев.
Представители на волейбола заеха и второто място в призовата десетка. Журналистите определиха то да бъде за Валентин Димов и Кирил Хаджиев. Третото и четвъртото са за каякарите Мариян Димитров и Димитър Иванов. Пети е юношесткият национал по волейбол Златан Йорданов, на шесто и седмо място в класирането са Енчо Чалъков и Георги Пройков, състезатели по кану-каяк. Осмата и девета позиция бяха заети от скутеристите Николай Сурков-Никси и Иво Габровски, а десетото място бе за Пламен Стайков-автомобилизъм.
За Кърджали вече се говори с респект и уважение. Това в голяма степен се дължи и на вас , спортистите. 2009 бе една от на й- успешните за спорта. А резултатите и завоюваните отличия на национални и международни състезания доказват това . Нека през следващата година медалите и купите бъдат още повече ,каза по време на срещата кметът инж Хасан Азис . Той поздрави победителите и заяви , че създаването на добри условия за спорт на децата и младежите е един от важните приоритети на общинското ръководство .Заедно с това пое ангажимент да съдейства, както и досега, за обновяване на спортната база в града и общината.

Още снимки
 Прочитания: 2277 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign