Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Изборът да си независим е само твой

 28 Декември 2009

„Изборът да си независим е само твой” тази тема за есе провокира ученици от Кърджали да участват в конкурса , обявен от Областния съвет по наркотични вещества .Чрез творбите младите хора имаха възможност да изразят своята позиция по един от сериозните проблеми на днешното време –вредата от дрогата.
Дни преди Коледната ваканция в залата на ОДК победителите бяха наградени от секретаря на община Кърджали Сезгин Бекир , който е и председател на ОСНВ.
Наркотиците не решават проблемите , те само могат да създават проблеми.Приятно сме изненадани от вашата активност и участие в конкурса, каза г-н Бекир и връчи на участниците специални сертификати и предметни награди.
Проявата се организирана от Областни я съвет по наркотични вещества и Консултативния -информационен център съвместно с РИОКОЗ и Обединен детски комплекс .
По време на церемонията председателят на Съвета обяви , че част от есетата ще бъдат публикувани на страниците на местния печат, а също и на сайта на Консултативния- информационен център към Областния съвет за наркотични вещества . Творбите на Мария Краева и Ахмед Юмер бяха класирани от журито на първо място, а двамата победители прочетоха своите есета пред присъстващите.
По- късно участници и гости посетиха Информационния център в сградата на ОДК и на място се запознаха с дейността му , както и с възможностите за получаване на помощни материали - брошури , видеофилми и специална литература за вредата от употребата на наркотични вещества .Още снимки
 Прочитания: 1825 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign