Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Зарежи, Трифоне, зарежи и хорото поведи !

 14 Февруари 2010

С хубаво време и добро настроение днес кърджалийци посрещнаха празника на лозаря и виното. И тази година след ритуалното зарязване на лозята, производителите на домашно вино се събраха на площада пред Дома на културата.
Нека да е здраве и берекет, а чашите пълни с вино, пожела на всички Трифон Зарезан. Той прикани гостите да си налеят от доставеното за случая 150 литра вино от Асеновградските изби. До бидоните с бялата и червена живителна течност, осигурена от община Кърджали, имаше и специално приготвена скара. Народният оркестър повдигаше допълнително градуса на настроението. С нетърпение всички очакваха кой ще грабне приза ”Винар на годината”. Преходната статуетка получи 18-годишната Антония Руменова.Тя участва с червено вино букет, добито от района на с. Пчеларово. Наградата й бе връчена от зам.-кмета Елисавета Кехайова, която пожела на стопаните добра реколта и през тази година.
Още 12 души се състезаваха в конкурса за най добро домашно вино.
Божествената напитка бе оценявана от специално жури с председател Анелия Иванова - технолог по алкохолните напитки. Заедно с почитателите на виното, днес празнуваха и влюбените. 777 валентинки с любовни послания раздадоха на празника членовете на Детския и младежки парламент в Кърджали.


Още снимки
 Прочитания: 1736 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign