Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Клуб „Първи на хорото” в Кърджали

 16 Февруари 2010

Клуб „Първи на хорото” в Кърджали събира всеки вторник и четвъртък любители на народните танци. След работа хора на различна възраст и с различни професии разучават стъпките на „Дайчово…” и „Еленино”. Дамите в клуба преобладават, но има и няколко представители на силния пол.
„Така е вече шеста година. Досега са преминали над 150 души. Сформирали сме две групи - за начинаещи и напреднали. За мен това е работа, а за тях не знам. Може би по този начин борят стреса или просто разпускат след натоварения делник. Всички са много дисциплинирани и танцуват с голямо желание”, разказва ръководителят Васко Василев.
Програмата на хореографския клуб за аматьори включва около 25 танца от всички етнографски фолклорни области на страната. Заедно с ръченица, участниците с желание разучат и стъпките на сиртаки.
„Записах се като на шега, а ето вече няколко години съм в клуба. Имам три внучета, учителка съм, но тук се чувствам чудесно, играя от сърце. Привлякла съм и половината си колежки”, разказва една от първите участнички 57- годишната Василка Запрянова. Севгюзар Ходжа е пробационен инспектор: „Научих много хора, но най -харесвам „Джамбурица”. С удоволствие танцувам, тук е по-добре от фитнес-залата”. Зина Касабова, служител в общината, казва, че чрез танците се разтоварва и се зарежда с добро настроение.
Това е чудесен начин да поддържаме добър тонус и добра фигура, убедени са всички участници в Клуб „Първи на хорото” в Кърджали и канят и други да се включат.


Още снимки
 Прочитания: 3464 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign