Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Публична дискусия за Бюджет 2010

 18 Февруари 2010

През седмицата се състоя публичното обсъждане на Бюджет 2010 на Община Кърджали Кметът инж. Хасан Азис, неговите заместници -инж. Васил Бобеков, Нурджан Юсени и Елисавета Кехайова, секретарят на общината Сезгин Бекир, шефът на финансовия отдел Велентин Иванов отговаряха на въпроси на граждани. Направени бяха и конкретни предложения от шефове на общински звена.
Активността при обсъждане на бюджета е много важна за нас. Освен традиционните досега начини за информиране чрез срещи с кметовете и жителите на населените места, с директорите на учебни и социални звена, с представители на културните институции т.г. започнахме и поредица от разговори с ръководствата на политическите сили, представени в местния парламент, каза г-н Азис. Главният финансист Валентин Иванов обяви, че само пет са постъпилите писмени предложения и те са свързани с инвестиционната програмата община – водоснабдяване и рехабилитация на улици. По време на публичната дискусия Тонка Щерева настоя да бъде асфалтирана улицата, на която живее. „Става въпрос за 60-70 м. Радваме се на всички хубави промени в града, но някъде все още нямаме канализация и газим кал”, сподели тя. Павел Петков- директор на РИМ повдигна въпроса за отпускане на допълнителни бройки за охрана на най-посещавания туристически обект - Перперикон. Близо 41 млн. лв. е финансовата рамка на тазгодишния бюджет на община Кърджали, като държавната субсидия е малко над 21 млн. лв., а местните приходи – 19 млн. 760 хил.лв.
С около 56 на сто са намалени капиталовите разходи. Във време на криза бюджетът е нормално да бъде рестриктивен, но за сметка на това общината е защитила проекти по различни европейски програми и ще усвои около 18-20 млн.лв., каза кметът Хасан Азис.
През 2010 ще стартират важни обекти-изграждането на парк „Арпезос- Север”, укрепване на свлачището по пътя Кърджали – Енчец- Дъждовница и рехабилитацията на стола към Социален домашен патронаж и др.
През настоящата година другите приоритети ще бъдат свързани с развитието на казармения район, района около автогарата и индустриалната зона, към които се очаква силен инвеститорски интерес.
Бюджет 2010 на община Кърджали ще бъде внесен за гласуване на заседанието на Общинския съвет на 25 февруари. В момента неговите основни параметри се обсъждат в постоянните комисиите, обяви Сейфи Неджиб, председател на местния парламент.

Още снимки
 Прочитания: 1899 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign