Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Бюджет 2010-рестриктивен и кризисен

 23 Февруари 2010

Първа пресконференция за 2010 година даде днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Основен акцент в нея бе подготвеният бюджет на община Кърджали за 2010година, който бе определен от градоначалника като рестриктивен и кризисен. Спрямо миналата бюджетът е намален с 1,3 на сто. Бюджетният дефицит е в размер на близо 7 милиона лева, но са сметка на това в общинската хазна се очаква да постъпят 18милиона лв. Тазгодишната рамка на бюджета е в размер на 40 943 000 лв., като 52% от тях са държавна субсидия.
Пред представителите на медиите инж. Азис подробно разгледа приоритетните дейности за настоящата година. Сред тях рехабилитация на общинската пътна мрежа, стартирането на проекта за изграждане на парк „Арпезос-Север“, укрепването на свлачището по пътя за Енчец, разширяване на дневния център за здравни и социални услуги на хора със специални потребности „Надежда“ и др.
През тази година община Кърджали ще кандидатства със свои проекти и за енергийно саниране на училища и детски градини. Акцент в работата на общината ще бъдат и изграждането на водопроводни и канализационни мрежи в малките населени места на общината.

Още снимки
 Прочитания: 1990 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign