Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Престижна национална награда за Школата по изобразително изкуство към ОДК Кърджали

 24 Февруари 2010

На Третия Национален конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов” Онур Дауд, на 12 г., възпитаник на школата по Изобразително изкуство към ОДК-Кърджали спечели специалната награда на Художествения съвет на Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн ”Акад.Дечко Узунов” гр. Казанлък. Малкият художник печели тази награда за втора поредна година. Конкурсът се провежда под патроножа на г-н Йордан Николов-Областен управител на област Стара Загора, а наградите бяха връчени от кмета на град Казанлък инж.Стефан Дамянов на официалното откриване на изложбата на 22.02.2010 г. За всички наградени в конкурса училището организира и тридневен пролетен пленер в Казанлък от 7 до 9 април 2010 г.
От всичките 538 рисунки от 51 училища и школи от 29селища в страната рисунката на Онур ”Пеизаж от птичи поглед” впечатли журито с оригиналност на идеята и колорит на изпълнение.
Връчването на наградите на отличилите се участници се състоя в сградата на елитното художествено училище по дизайн. Онур Дауд заедно със своята ръководителка Севинч Еминова имаха възможността да разгледат училището, ателиетата, галерията с екпозиция на дипломирали се ученици. Разходката по ателиетата впечатли Онур с многообразието на дисциплината „дизайн” и постави нови предизвикателства и хоризонти пред неговото развитие.
12 годишният Онур за трета поредна година посещава школата към ОДК с ръководител Севинч Еминова и е ученик в VІ клас на СОУ „П.Р.Славейков”.

Още снимки
 Прочитания: 2012 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign