Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Определят най-добрите готвачи, сервитьори и бармани

 25 Февруари 2010

На 26 и 27 февруари 10 професионални гимназии по туризъм ще проведат състезание в хотелски комплекс „Арпезос”.
Представителите на Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали, Момчилград и на още 5 специализирани гимназии от Южен централен район ще премерят сили в 3 категории: „Най-добър млад готвач”, „Сервитьор” и „Най-добър млад барман” . В категория "Най-добър млад готвач"– нашият представител Филип Моралиев през последната седмица дообогатяваше своите умения в кухнята на „Перперикон”. В категорията „Сервитьор” – Стамен Митрев, спечелил убедително училищния кръг ще се бори за отличие в събота, а в категорията „Най-добър млад барман” – миналогодишният финалист на националното състезание Антонио Христов, пак ще разбърква коктейли и готви своя изненада за съревнованието.
Според инж. Кръстина Чорбаджийска, директор на Гимназията по Туризъм спечелените досега многобройни проекти за професионална квалификация, дали възможност на стотици наши ученици да черпят опит в курортите на Италия и Испания, а така също и в „Парадайз бийч” – Слънчев бряг и „Иберостар” – Златни пясъци увеличават шансовете ни за достойно представяне на състезанието.
Демонстрациите на практическите умения и знания на училищните отбори и индивидуални участници ще се проведат на 27 февруари /събота/ от 10 часа в „Арпезос”. Представителите на Министерството на образованието и науката ще дадат начало в 9.30 часа, а в късния следобед ще бъдат обявени и победителите, които ще се класират за финалния кръг в София.


 Прочитания: 2000 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign