Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Награда "Даскеер"

 24 Февруари 2010

Награда "Даскеер" заслужиха най-добрите учители в Кърджали. В Дома на културата Ученическият парламент на СОУ "П. Р. Славейков" връчи статуетките на традиционните годишни награди на своите преподаватели. Цялата церемония премина като информационна емисия на телевизия "Славейков". В напрегнато очакване педагозите от най-голямото училище в Южна България бяха заели местата си в препълнената зала. Наградите "Даскеер" се дават за девета поредна година. Освен номинации по всички учебни дисциплини има и специални - за "Любим учител", за "Най-секси учител"и за "Най-деен учител".
За първи път тази година учениците учредиха и приз "Любим класен ръководител", за който се състезаваха учителите на абитуриентите. За цялостен принос към дейността на Ученическия парламент статуетки получиха училищният психолог Добрина Стойчева и педагогическият съветник Нешка Шопова. Ръководителят на школата по математика Вълчо Милчев, отнесе специален "Даскеер" за успехите на своите възпитаници на национални състезания. Традиционната торта за деветия рожден ден на наградите "Даскеер" и химнът на училището ознаменуваха края на двучасовото тържество. В него имаше интерпретация на Вапцаровото стихотворение "Прощално" с бийтбокс, изпълнения на "Славейковските спайски" и на фолклорна формация "Славея".
По идея на организаторите тази година бе предвиден входен билет за церемонията “Даскеер”, парите от билетите ще бъдат внесени във фонда за подпомагане на пострадалите от земетресението в Хаити.

Още снимки
 Прочитания: 2170 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign