Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стихове и джаз за 3 март

 04 Март 2010

Поетите в Кърджали отбелязаха 3 март по нетрадиционен начин. Джаз-клубът „Stage” им предостави своята сцена, за да могат да рецитират, да пеят и изразят свободно своите трепети и вълнения, както за свободата, така и за всичко вълнуващо ги в живота. Това се оказа доста подходящо чрез jism,gism / висок дух, енергия/ и стихове да се усети празничното настроение по един особено отговарящ на днешното време начин. Така изявата се превърна в един опит /дано стане традиция/ да се създаде една нова градска култура, която да търси противоречивото, различното, дори абсурдното. Откровено търсеща свое място в градския колорит, дори с риск това да не се хареса на някои. Култура, в която човешките нрави, страсти и желания могат да намерят свой изказ чрез звук и слово.
За първото масово издание на „Стихове и джаз в едно” местните творци поканиха и свои събратя по перо от Хасково. Сред тях беше поетесата Ели Видева, председател на хасковския Клуб на дейците на културата, чиято поезия има подчертано подходящо съзвучие със замисъла на проявата.
Проявите в Джаз-клуб „Stage” Кърджали събират все повече меломани , гости на града. С интерес се посрещат и т н. „Вечери на моя запис”.Неотдавна Игнат Пейчев и негови приятели музиканти представиха най - доброто от Ерик Клептън,за когото феновете възкликват "Той е Бог,” когато стане дума за виртуозния китарист,известен още с прозвището "Бавната ръка".


Още снимки
 Прочитания: 2074 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign