Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"Пролетен концерт" представя ДМКД "Кадрие Лятифова"

 22 Март 2010

Със спектакъла “Пролетен концерт” ще зарадват кърджалийци на 23 март от 19,00 часа творците от ДМДТ “Кадрие Лятифова”. Песни на няколко езика, модерни танци и стихове ще звучат от сцената за първа пролет, а директорът Стефан Къшев ще изпълни римейк на песен на Джо Кокър. Днес в „Кадрие Лятифова“ се провеждат последни репетиции за пролетния концерт по сценарии на наскоро отишлият си от този свят драматург на театъра Фехим Хорозов.
Посвещаваме спектакъла на нашия колега, съобщи пред медиите в края на миналата седмица директорът на културната институция Стефан Къшев. Той обяви и идеята на театралите да именуват репетиционната зала на театъра на негово име.
През март предстои още едно премиерно заглавие за театър “Кадрие Лятифова” -“Кървавата Нигяр” по творбата на турския драматург Садък Шиндил. Това е разказ за доброто и злото. На финала даваме надежда на всички честни и извисени хора, че доброто все пак побеждава, сподели директорът на театъра Стефан Къшев. Той анонсира и подготвеният нов проект - спектакълът “Турски народни приказки” дело на проф. Румен Рачев и доц. Боряна Георгиева. Пред публика те ще бъдат представени в средата на месец април.


 Прочитания: 2487 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign