Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нови награди за възпитаниците на Школа "Палитра" към ОДК

 26 Март 2010

За Четвърта поредна година в гр. Казанлък се проведе Национален празник на детските таланти „Чудомириада 2010”. Школата по изобразително изкуство „Палитра” към ОДК - Кърджали участва в конкурса за детска рисунка „Малките нашенци”. В него се състезаваха над 540 деца от цялата страна, а големите награди завоюваха нашите деца от школата. Габриела Гатева на 8 години спечели специална награда във втора възрастова група, а
Виктория Грозева на 11 години получи първа награда в трета възрастова група.
Наградените деца получиха медали, грамоти, енциклопедии, книги за творчеството на Чудомир. Конкурса е организиран от Министерство на културата и Община Казанлък.
Кметът на Казанлък връчи наградите, а председателя на журито Петя Минекова изказа възхищението си от високото ниво на конкурса и оспорваната борба между школите от страната. Тя поздрави нашите деца с добрата подготовка и професионализъм в работата на ателие „Палитра” при ОДК - Кърджали с ръководител Севинч Еминова. Основните критерии за весела рисунка на журито бяха оригиналност на идеята и колорит на изпълнението. Габриела и Виктория се представиха с творбите „Котки на покрива” и „Попът и Хитър Петър”. Те са ученички на СОУ”Отец Паисий”- Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 2295 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign