Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Бъди грамотен

 30 Март 2010

60 деца от ОУ “Н. Й. Вапцаров” – с. Рани лист, община Кърджали се включиха днес в състезание по правилно писане, част от Националната кампания “Бъди грамотен”. Деца от първи до осми клас решаваха тестове съобразени с възрастта им, а резултатите от тях ще покажат до колко възпитаниците на школото владеят българският език и книжовните норми.
До участие в Националната кампания, учениците от ОУ “Н. Й. Вапцаров” – с. Рани лист стигат след осъществен контакт между преподавателката в училището Дочка Краева и екипът на Образователния портал Академика БГ. Г-жа Краева е подкрепена от директорката на училището Мария Стефанова и така днес децата от с. Рани лист станаха част от кампанията “Бъди грамотен”. Сега предстои да бъдат проверени тестовете, а след Великденската ваканция ще се проведе и официалното оповестяване на победителите и тяхното награждаване.
В кампанията вече участваха и възпитаниците на основното училище в с. Миладиново. Състезанието в ОУ “Христо Ботев”-Миладиново се проведе в деня на Баба Марта. В него участваха общо 52 деца. 5 деца от първи клас, 7 от втори, 7 от трети, 11 от четвърти клас и 4 от пети клас, 12 от шести клас и 6 от осми клас.

Още снимки
 Прочитания: 1995 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign