Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Честито Възкресение Христово!

 04 Април 2010

В Кърджали за втора поредна година бе донесен Благодатният огън и стотици кърджалийци се събраха в църквата „Св Георги победоносец”, за да запалят свещ за здраве и се поздравят с Възкресение Христово.
Половин час преди полунощ енорийският свещеник отец Петър и придружаващите го пристигнаха от Пловдив, където митрополит Николай донесе нетленната Христова светиня от Йерусалим.
В 12 часа тържествен камбанен звън възвести Възкресението на Спасителя.
Христос Возкресе! Нека тази светлина, запалена на хиляди километри в гр. Йерусалим, града на Бога, освети душите ни, нека любовта и доброто изпълват сърцата ни и дните ни, каза отец Петър. Свещеникът благодари специално на Стефан Иванов от Враца, който съдействал да пристигнат навреме в Кърджали поради авария на един от автомобилите. Младежът без колебание с личната си кола помогнал Свещеният огън да стигне навреме и в кърджалийските храмове. Този път първо той бе отнесен във възстановената средновековна църква „Св Йоан Предтеча” в кв. Веселчане.
Нека Господ Бог дава мир и разбирателство на нашия град и всички живеем заедно,каза енорийският свещеник.
Честит празник! Нека щастието и радостта да влязат във всеки дом, нека възкръснат всички надежди за повече радост и успешни дни, пожела на всички християни и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
Уважаеми съграждани! С особено чувство изпълнявам служебния си дълг, но най-вече човешки, за да ви поздравя със светлия празник Великден. Бъдете живи и здрави, обичайте Кърджали и давайте онази сила и вяра, всеки ден и час, за да стане градът ни това, което винаги сме искали - пример за съжителство и разбирателство между хората от различна вяра и етнос. Нека преодолеем завистта, а изпълним сърцата си с повече вяра за бъдещето на този красив град, който заедно можем да направим още по-желано място за живеене с модерния си облик и нови придобивки за хората, каза кметът Хасан Азис.


Още снимки
 Прочитания: 1517 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign