Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ОДЗ "Вяра, надежда,любов" с обновена база

 14 Април 2010

Днес в Кърджали бе открита официално обновената сграда на Обединено детско заведение” Вяра, надежда, любов”. За времето от 1953 г. това е най -мащабният ремонт на базата. В продължение на 2,5 месеца е извършено саниране на двата корпуса, подменена е дограмата, подновено е оборудването на кухненски блок, всички занимални и помощни помещения са рехабилитирани. Направената инвестиция е в размер на 600 хил.лв. Празничното тържество бе уважено от много гости, сред които родители на малчуганите, директорки на детски градини, представители на строителната фирма, извършила ремонта, специалисти от отдел „Образование” на общинска администрация. Присъстваха още началникът на РИО Кърджали Емилия Владева, кметът инж. Хасан Азис и неговите заместници инж. Васил Бобеков и Елисавета Кехайова."Светът на детството е най красивият, изпълнен с вълшебството на приказките и игрите, но ние възрастните трябва да направим така, че децата да запазят не само хубав спомен, но и да имат добри условия за обучение и възпитание. Децата на ОДЗ ”Вяра, надежда, любов” вече се радват на такива условия, сподели директорката Зоя Узунова и благодари на община Кърджали, фирмата- изпълнител и родителите, които също активно са участвали в ремонтните дейности.
В детското заведение се обучават над 200 деца в седем групи от яслена до предучилищна възраст. „Спокойни сме за нашите деца, защото за тях се грижат не само много добри специалисти, но базата отговаря на всички изисквания за съвременно обучение”, сподели и Ирина Делчева, майка на едно от децата. "Една от основните грижи на община Кърджали е да обновява не само училищната база, но и базата на детските градини. За последните шест години са ремонтирани около 25 детски заведения в града и малките населени места. Тази наша политика ще продължи като се търсят възможности за финансиране и по различни програми. По този начин искаме да повишим стандарта на обучение и възпитание на най –малките ни жители- децата", каза и кметът инж.Хасан Азис. Според него могат да се посочат още много добри примери, но това което е направено в ОДЗ„Вяра, надежда, любов” е една сбъдната мечта за децата в община Кърджали.
След като преряза лентата на обновената детска градина кметът Хасан Азис и гостите разгледаха занималните, кухненския блок и всички нови придобивки в двата корпуса. За всяка група общината бе осигурила и по една голяма торта, подарък, който малчуганите очакваха с най- голямо нетърпение.

Още снимки
 Прочитания: 2269 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign