Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дискутираха обучението на деца- билингви

 16 Април 2010

Регионална среща на тема „ Продължаващо обучение на учители работещи в мултикултурна среда” се проведе днес в залата на Бизнес инкубатора. Срещата бе в рамките на проект, свързан с очертаване на тенденции и добри практики при обучението на учители и най-вече на тези, работещи с деца -билингви.
Във форума участваха страните партньори по проекта .Водещата организация бе представена от проф. Татяна Дроздина, доц. д-р Елена Руневска от СУ „ Св.Климент Охридски”, двата учителски синдиката към КНСБ и КТ „Подкрепа” и организацията на работодателите в сферата на образованието.
Доклад по темата „Възможности на новите информационни и комуникационни технологии при обучението на учителите през целия живот” изнесе проф. Дроздина.
Участниците в срещата бяха поздравени от зам.-кмета на община Кърджали Елисавета Кехайова. В рамките на изказването си тя подчерта, че изборът на община Кърджали като домакин на срещата не е случаен. В общината вече са реализирани редица проекти в посока обучението на учителите през целия живот, а един от най-успешните проекти реализиран тук е проект „ЗНАМ-Знания, Надежда, Алтернатива, Мотивация” и кампанията свързана с него под надслов „Училището шанс за по-добър живот”. Участниците в срещата се обединиха и около идеята, че продължаващото обучение на учителите като обект на проект е съвсем навременен и необходим. Той ще даде възможност за по-добра работа при създаването на условия за повишаване професионалната квалификация на учителите след закриването на Националния педагогически център и регионалните му центрове преди месец.


 Прочитания: 2047 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign