Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Граждански комитет стартира подписка в Кърджалийско

 19 Април 2010

Подписка под надслов „Нормални условия за работа –силна местна власт” започна днес Граждански инициативен комитет в седемте общини на област Кърджали . В документа се казва „Да” на борбата срещу корупцията във всички нива на властта и организираната престъпност, на обективния и взаимен контрол и безпристрастни проверки във всички нива на управление, на гарантиране на сигурността и спазването на човешките права на българските граждани .В същото време от Комитета изразяват своето несъгласие с тенденциозните политически проверки и прибързани обвинения към представителите на местната власт. „През последните месеци сме свидетели на зрелищни акции и шумни обвинения, чрез които се внушава виновност чрез медиите и парламентарната трибуна преди прокуратурата да си е свършила работата”, е записано в подписката.
В нея категоричното се изразява несъгласие с „показните действия и изземване функциите на съдебната от изпълнителната власт за постигане на политически цели, на политическата репресия, уронване авторитета на местната власт и политическото омаскаряване Подписката ще продължи до края на месец април и след това ще бъде връчена на всички важни институции - Народно събрание, президента, МС и лично на премиера Бойко Борисов, националния омбудсман, българските депутати в Европейския парламент и Комитета на регионите.„Надяваме се ,че ще бъдем подкрепени от неправителствени организации, професионални съсловия и бизнеса”, заяви председателят на Инициативния комитет д-р Ниязи Шакир.Той и останалите членове на комитета изразиха надежда,че подписката ще бъде подкрепена и от жителите на съседните области -Смолян, Хасково и Пловдив.
Пръв под текста своя подпис постави кметът на Кърджали инж.Хасан Азис. Той заяви,че инициативата е сериозен граждански акт на отношение към политическите процеси в страната.Подчерта,че напоследък има случаи на насаждане на чувството на виновност у представителите на местната власт. Г-н Азис сподели ,че очаква подписката да бъде подкрепена във всички общини .Още снимки
 Прочитания: 1479 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign