Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

8 тона играчки за децата на Кърджали

 21 Април 2010

Два огромни кашона с играчки изненадаха децата в детска градина “Чайка” днес. Те са част от полученото в община Кърджали 8 тонно дарение от страна на Международната фондация “България”. За да го предостави лично в детското заведение дойде председателят на фондацията Яков Джераси. Той бе придружаван от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и зам.-кмета Елисавета Кехайова.
Градоначалникът благодари от името на ръководството на общината на дарителя и сподели, че това не е първото дарение от страна на фондацията за Кърджали. Надявам се че контактите между нас ще продължат и през следващите години, каза още инж. Хасан Азис. Той подчерта, че дарението от близо 70 кашона ще бъде разпределено по равно за всички детски градини в общината.
Радвам се, че избрахме община Кърджали за нашия благотворителен жест. Достатъчно е да видиш радостта в очите на децата и да разбереш, че предоставяното от теб е на точното място и в точното време, заяви г-н Джераси. Нашата фондация досега е правила дарения основно свързани с медицинска апаратура и консумативи, но винаги има възможност и за нови територии за благотворителност. Даренията, които правим в по-голямата си част се организират с помощта на графиня Естер дьо Помери от Швейцария, а нейната благотворителност е пословична, подчерта още Яков Джераси. Той се ангажира да покани графинята лично да посети Кърджали през месец май т.г., когато тя ще пристигне в България.
Яков Джераси е роден през 1946 година в България. Израства в Израел, учи и работи дълги години в САЩ. От 18 години се установява да живее в нашата страна. Той е и основател и председател на Международна фондация “България”.

Още снимки
 Прочитания: 1609 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign