Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"Искам да ми е чисто. Пази природата!"

 23 Април 2010

Дърво на желанията, фотоизложба, аранжировка на цветя, демонстрация на екоавтомобили, вело-поход, всички тези прояви бяха събрани и проведени в Кърджали, в един ден, 22 април - Деня на Земята. Инициатор за провеждането им бе община Кърджали, която за поредна година организира множество мероприятия посветени на Деня на Земята обединени под мотото “Кърджали - чист и красив”.
Пред бившия паметник на Георги Димитров в центъра на града вчера, малко преди да бъде открита изложбата на децата от фотоклуба към ОДК, стартира вело-похода на възпитаниците на ПГЕЕ “Капитан Петко Войвода”- Кърджали. Проявата на професионалната гимназия бе посветена и на 25 годишнината на учебното заведение. Възпитаниците на гимназията представиха за кърджалийци и три екоавтомобила. И докато преминаващите минувачи разглеждаха с интерес творбите на младите фотографи бе даден старт на състезанието по аранжиране на цветя. В него участваха 13 отбора. И тази година журито бе доста затруднено при определяне на победителите. В крайна сметка първото място грабнаха възпитаниците на ГПЧЕ ”Христо Ботев”, на второ място се класираха момичетата от СОУ ”Владимир Димитров Майстора” , а трето място зае отбора на ПГ по строителство “Христо Смирненски”. Участниците в Детския и младежки парламент пък поставиха за кърджалийци дърво на желанията. На него всеки можеше да закачи своето послание за по-чиста околна среда. Към края на деня двете символични дръвчета бяха отрупани с зелени листа, но от хартия.
От 17,00 започна и празничната програма, в която участие взеха състави при ОДК, от Общинския център за култура и младежки дейности, читалище “Юмер Лютви” и училища от града. Бяха връчени и наградите на отличилите се участници в кампанията “Кърджали -чист и красив”.

Още снимки
 Прочитания: 2356 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign