Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалийски млади музиканти с награди

 28 Април 2010

На 24.04.2010 г. в Димитровград се проведе ІV-ят конкурс „Никола Иванов" за ученическо изпълнителско майсторство. В конкурса участваха 160 млади дарования от Хасковска и Кърджалийска област. Надпреварата между участниците бе в три възрастови групи за ученици от І до ХІІ клас и в два раздела - за инструменталисти и певци. Председател на журито бе заместник-ректорът на Пловдивската академия за музикално и танцово и изобразително изкуство проф. Снежана Симеонова, а в състава на комисията бяха Денка Цветанова- преподавател по народно поене и Петър Салчев –преподавател по джаз и естрадно пеене.
Всички представители от град Кърджали се представиха чудесно и спечелиха призови места. Четири награди взеха ученици от СОУ „Владимир Димитров – Майстора”:
- Биляна Арсова – първо място и златна статуетка в категория „ Естрадно пеене”;
- Иво Ибрахим ( кларинет ) – второ място и сребърна статуетка в категория „Инструментално изпълнение”;
- Джансу Али – трето място и бронзова статуетка в категория „Народно пеене”;
- Диана Колева ( пиано ) - трето място и бронзова статуетка в категория „Инструментално изпълнение”.
Петата представителка на град Кърджали, Александрина Полихронова от ГПЧЕ „Христо Ботев” спечели трето место и бронзова статуетка в категория „Естрадно пеене”.
Всички наградени са подготвени от преподавателите по музика Мариета Полихронова и Камен Арсов в СОУ „Владимир Димитров – Майстора’ - град Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 2051 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign