Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Млади парламентаристи се срещнаха с обществения посредник на Кърджали

 27 Април 2010

За един ден член на Детския и младежки парламент ще седне на стола на обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин, като ще приема и ще разглежда жалби на гражданите. Младите хора ще участват и в обществен дебат с омбудсманите на 28 общини в страната, които ще посетят Кърджали през тази година. За това се договориха членовете на Детския и младежки парламент и обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин. Представителите на двете обществени институции имаха опознавателна среща.
Научих, че сте най-активните в страната не в Кърджали, а в Бургас от моите колеги. Реших, че трябва да разговаряме. Нашето поколение си отиваме. Вие ще бъдете основата на държавността в следващите години, каза в приветствието си Хакиф Емин.
Младите хора разказаха за дейността си. За срещата на младежките и детските парламенти от цялата страна в Кърджали под надслов „Не на насилието”. За инициативата „Да засадим живот”.
Те имаха много въпроси за дейността на обществения посредник. Държавните и общински институции изглеждат като хубава хрупкава ябълка. Ако има обаче едно червейче в ябълката, народа ще я захвърли. Общественият посредник е между властта и хората. Народът иска той да бъде с една глава над другите, но да има почва под краката си, каза Хакиф Емин. Омбудсманът сподели, че за всяка жалба прави свое разследване. Помагаме хората да не стигат до съда, поясни той.
Според Хакиф Емин колкото са по малко жалбите при него значи толкова по-респектирани са институциите от работа на обществения посредник.


 Прочитания: 1556 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign