Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Правилният самоконтрол на артериалното налягане може да спаси живот!

 05 Май 2010

По статистика на Световната здравна организация, един от основните по значимост фактори за увреждане на човешкото здраве са сърдечно-съдовите заболявания, често съчетани с неконтролируемо повишаване на артериалното налягане – хипертония. При отсъствие на адекватна терапия се очакват поражения на бъбреците, стенокардия, миокарден инфаркт, мозъчен инсулт и др.
Обезпокоителна е тенденцията в последните години за подмладяване на болестта и регистриране на все повече пациенти на възраст до 35 год.
Част от причините за хипертонията се търсят в начина на живот, урбанизацията и липсата на движение. За съжаление, ускореният ритъм на живот не ни позволява да отделим достатъчно внимание и време за себе си и повечето хора научават за болестта едва тогава, когато има вече необратими последствия за организма. Кои са рисковите фактори за високото кръвно налягане и какво правим за да неутрализираме тяхното влияние в ежедневието ни - стрес и психическо напрежение, алкохол, мазнини и пушени храни, тютюнопушене, прекомерна консумация на сол ... ?
Не е достатъчно само да се избягват вредните навици за да бъдем здрави и да водим пълноценен живот. Необходимо е активно отношение към превенция на очакваните заболявания и самоконтрол върху собственото здраве. В тази посока от изключително значение е откриването на първите признаци на артериалната хипертония и активното ни поведение в тази посока.
Информация как да правят това в къщи, сами и по всяко време, жителите на няколко града в България ще чуят и видят по време на Дните на здравето, които провежда швейцарската компания Microlife и нейните представители в България, във връзка със Световния ден за борба с хипертонията - 17-19 май 2010 г.
Швейцарската компания Microlife (Микролайф) е световен лидер в производството на електронни апарати за измерване на артериално налягане и електронни термометри. Уредите на Microlife са надеждни, точни и много лесни за използване.
Компания Microlife има изключителна технология, разработена съвместно с лекари, въз основа на препоръките на Световната здравна организация. Технологията на фирмата дава възможност да се измерва кръвното налягане много точно и самостоятелно, да се разпознае аритмията в ранен стадий и самостоятелно да се определи нивото на опасното налягане.
Уредите на Microlife са клинично тествани по протоколите на Британското Хипертонично Общество и Европейското Хипертонично Общество (най-висок клас на точност А/А). Маркирани са със знака на Германската Хипертонична Лига за високо качество и съвременен дизайн, удостоени са с международните награди RED DOT и SWISS DESIGN. Всички продукти на швейцарската компания Microlife са произведени в съответствие с международните стандарти.
Жителите на Кърджали ще могат да посетят в Дните на здравето ситуирания за целта пункт, да измерят безплатно кръвното си налягане и да получат полезна информация за здравето на 17, 18 и19 май (от 10.00 до 17.00 ч. в Градската градина до паметника на Освободителите).
Посетете пункта! Не бъдете равнодушни към Вашето здраве!
 Прочитания: 2079 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign