Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

54 хиляди подписа в защита на местната власт

 14 Май 2010

Близо 54 000 души са подкрепили подписката под надслов „Нормални условия за работа – силна местна власт„. Това стана ясно снощи по време на обща среща, на която Гражданският инициативен комитет изнесе официалните резултати от подписката. В срещата участваха евродепутатът Метин Казак, народните представители от региона Лютви Местан, Ремзи Осман, Неджми Али, кметовете на седемте общини от област Кърджали, председатели на общински съвети, много граждани.
С подписката Кърджали и общините дадоха добър урок по демокрация, не се страхуваме от проверките и настояваме за по – активен диалог между централна, регионална и местна власт, това прозвуча във всички изказвания снощи.
Кърджалийски урок по демокрация, нарече подписката кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. В изказването си той подчерта, че през последните двайсет години Кърджали винаги е успявал да даде своя знак, когато се нарушават принципите на демокрацията и основни човешки права. Инициирането на настоящата подписка сега, а не преди двайсет години е урок, говори, че именно сега съществува някакво недоразумение в самите принципи и условия, в които работи местната власт, подчерта още градоначалникът.
Той припомни и за проведената среща между него и министър-председателят Бойко Борисов по време на която е представил проблема пред него.
Подписката под наслов „Нормални условия за работа – силна местна власт” ще бъде представена пред всички възможни европейски институции, президента, националния омбудсман, премиера, председателя на народното събрание.

Още снимки
 Прочитания: 1852 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign