Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Славейков” посрещна медалистите по волейбол

 13 Май 2010

Отборът юноши 11 – 12 клас на СОУ „Петко Рачов Славейков” спечели бронзовият медал на финалите на републиканското първенство по волейбол. За първа година в старшата възраст младежите представиха достойно себе си, училището и града си в националното съревнование. По този начин волейболистите попълниха колекцията си от медали след спечеления сребърен през 2007 г. и златния през миналата 2009 г. /и двата пъти в младша възраст 8 – 10 клас/. Част от младежите в настоящия отбор са горди притежатели и на трите медала.
С празник посрещнаха своите шампиони всички славейковци пред входа на училището. Аплодисменти, цветя и поздравления получиха волейболистите от своите съученици, учители, от директора Милко Багдасаров и помощник-директора Атанас Атанасов. Специално признание получи треньорът на отбора Димитър Гочев, който от години не пести усилия в търсенето, откриването и разработването на волейболните таланти в СОУ „П. Р. Славейков”. Тазгодишните медалисти са капитанът Тома Станков, Георги Иванов, Иван Каменов, Момчил Карамитев, Георги Топалов, Димо Петков, Ивайло Кацаров, Красимир Георгиев, Николай Кралев, Александър Стоянов.
Голяма изненада за директора Багдасаров бе предаденият му от волейболистите специален подарък от министъра на спорта Свилен Нейков, представляващ спортен анцуг с цветовете на българския трикольор и емблемата на министерството.
На посрещането на бронзовите медалисти присъства и Йоана Томова – председател на Съвета на директорите на издателство „Просвета”, София, която бе на посещение в най-голямото кърджалийско училище по покана на директора Багдасаров. Гостенката зарадва много първокласниците, като им подари специални мобилни табла с букви, цифри и елементи, които да им служат за обучение както в класната стая, така и на открито. Специализираните кабинети се сдобиха с отбрана литература, а най-големият подарък бе интерактивна дъска, връчена на директора. Г-жа Томова поздрави волейболистите за успеха и се раздели със славейковци с пожеланието някое от следващите издания на учебници да бъде с лика на славния отбор.


 Прочитания: 1736 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign