Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Наши танцьори със специална награда от Албания

 13 Май 2010

Фолклорният танцов ансамбъл към Общински център за култура и младежки дейности Кърджали се завърна със Специалната награда от Международния фестивал „Алона 2010”–Албания. Репертоарът, включен в програмата на българския състав, както и професионално му изпълнение прави силно впечатление на хореографите, а красивите носии и стъпките на ръченицата и хорото покоряват публиката. Фестивалът„Алона 2010”се провежда ежегодно от 8 до 12 май във гр.Флора и носи древното име на града –домакин.В танцовите празници този път участват състави от десет страни, сред които Италия, Гърция, Косово,Хърватска,Словакия и др.
Танцовият фолклорен ансамбъл от Кърджали гостува за първи път в Албания, но нашето присъствие бе забелязано и отразено широко от местните телевизии, вестници и радиа, коментира ръководителят Васко Василев.
Това е поредният успех на кърджалийските танцьори в чужбина. През 2009г.те завоюваха медали и на фестивала в далечна Латвия, а участията им в съседните балкански страни Гърция и Турция са традиционни .
 Прочитания: 1495 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign