Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Трети преглед на детското творчество "Петя Караколева"

 31 Май 2010

Днес преди обяд бе открит третият преглед на детското творчество "Петя Караколева", като част от програмата на Националната награда за детска литература “Петя Караколева”. За участие в детския празник, който започна в 10,00 часа бяха записани деца от читалищата в кв. „Гледка” и кв. „Веселчане” в Кърджали, селата Чилик, Чифлик, Рани лист, Широко поле, Перперек, Глухар, Жинзифово и кърджалийски училища. Във фестивала със свои изпълнения се включиха колективи и индивидуални изпълнители до 18 години. Те пяха песни, рецитираха стихове, танцуваха и ще показаха драматизации.
Организатори на проявата са Народно читалище “Обединение 1913” гр. Кърджали, Дружеството на художниците, Арт –галерия Дар-Кърджали, Творчески архив Петя Караколева и община Кърджали. Третият преглед на детското творчество “Петя Караколева” се провежда в навечерието на Деня на детето. Проявите посветени на празника ще продължат до 4 юни. Утре 1 юни от 13,00 часа на сцената в голямата зала на читалище “Обединение” ще бъде игран спектакълът “Ние врабчетата”. На връх детският празник от 10,00 часа ще се проведе и Арт работилница за талантливите деца на Кърджали в Керимовата къща, а вечерта от 18,30 отново в залата на читалището ще бъде представен концерт на съставите му.
За кърджалийци е предвиден още един концерт. Той е на школата по балет и на школата по спортни танци и ще се проведе на 4 юни от 18,00 часа в голямата зала на НЧ “Обединение 1913”. Входът за всички прояви е свободен.

Още снимки
 Прочитания: 1686 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign