Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Триумф на фотоклуба от Обединен детски комплекс – Кърджали

 31 Май 2010

Младите фотографи от клуба по фотография на ОДК К-ли с ръководител Антония Грозева са големите победители на 16 Национален конкурс по фотография в град Пловдив.
503 фотографии на 48 автора от страната се представиха на конкурса. Кърджалийските фотографи от ОДК изпревариха силната конкуренция с оргинални идеи, креативно творческо мислене и добро техническо изпълнение и грабнаха първите места и в двете възрастови групи. Виктория Грозева спечели 1-во място в група А – от 5 до 8 клас и Христо Генов се класира на 1-во място в група Б- от 9 до 12 клас. Журито в състав: доц. Н. Лаутлиев- преподавател по фотография, Д. Платнарев- фотограф и Г. Димитров- графичен дизайн направи публичен коментар на фотографиите и изказа мнение за добрата професионална работа на фотоклуба в Кърджали и зарадва младите фотографи с отлична оценка.
Стефани Згурева, Емел Караибрям, Теодора Кръстева, Анастасия Христова, Теодора Стоева, Виктория Грозева, Теодора Петрова, Габриела Гавраилова, Кирилка Костова и Христо Генов се представиха на високо ниво и в националния фотопленер, който се проведе на втория ден- 29.05.10г. Темата по която снимаха участниците във фотопленера беше: „ Младостта на града” Представителите на ОДК К-ли показаха интересен, нетрадиционен подход към темета. В техните фотографии имаше движения, цветове, различни гледни точки и собствен стил. Това направи впечатление на журито и то отличи: Виктория Грозева с 2-ро място и Анастасия Христова с 3-то място в националния фотопленер.
Клуба по фотография се възстанови в ОДК К-ли през 2005г. с ръководител Антония Грозева. Всяка година неговите възпитаници радват кърджалийската общественост с престижните си награди и фотоизложби.


 Прочитания: 2071 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.