Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Оптимизираха училищната мрежа в община Кърджали

 31 Май 2010

От 1 септември 2010 година да бъдат закрити ОУ “ Н.Й. Вапцаров” с.Македонци, ОУ “В.Левски” с. Звиница” и ОУ “Гео Милев” с.Конево. Това решиха на заседание на Общинския съвет местните парламентаристи във връзка с оптимизацията на училищната мрежа през учебната 2010/2011 година.
От анализа на общинска администрация Кърджали стана ясно, че в две от училищата през новата учебна година не се очаква да постъпят първокласници. Очертава се и тенденция за последните шест години към намаляване на броя на учениците и съществуване на поднормативни и слети паралелки в трите обсъждани училища. От друга страна финансовите отчети показват, недостиг на средства за материална издръжка и създаване на условия за столово хранене. В рамките на продължилия близо половин час дебат общинските съветници бяха запознати с настоящите условия в предложените за закриване три учебни заведения, както и с резултатите от проведените срещи по места с родителите на учениците.
Със свое решение общинските съветници актуализираха и списъка на “защитените училища” на територията на община Кърджали за 2010 година. Актуализацията включва училищата в Ненково, Бойно и Костино.
За новата учебна година с решение на общински съвет Кърджали от днес се прие и допълнение на списъка на ученическите транспортни линии.


 Прочитания: 1603 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign