Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали се преклони пред паметта на загиналите за свобода

 02 Юни 2010

С възпоменателен ритуал пред Паметника на Освободителите кърджалийци отбелязаха 2 юни – Деня на Ботев. Цветя и венци в знак на признателност пред героите поднесоха областният управител, Общинският съвет и кметът на Община Кърджали, ОД на МВР, учебни заведения, институции, организации и граждани. Кърджалийци коленичиха и сведоха глави в минута мълчание в памет на загиналите.
Слово за безпримерната саможертва на поета - революционер Христо Ботев произнесе кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
“Именно националните ни герои които почитаме днес, на втори юни, са ни оставили завета, че не е достатъчно да се извоюва политическата свобода, че свободата не е само обществено, а най-вече лично състояние за всеки един от нас. Може да е извоювана националната и политическата свобода, но ако не си се отърсил от робския страх, манталитет и поведение, не можеш да се наречеш свободен. Свободата на избор на мнение и позиция е свещено право на личността, отхвърлено от всякакъв вид насилие и духовна свобода. Божествено справедлив е вътрешния неприкосновен свят на човека, там е храма на духа неговата светая светих. Именно в това духовно пространство се ражда божествената вяра в човека и в неговия разум”, каза в словото си кметът инж. Хасан Азис.

Още снимки
 Прочитания: 1894 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign