Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Спортна площадка по проект на МОМН откриха в ГПЧЕ “Христо Ботев”

 02 Юни 2010

Спортна площадка с изкуствена настилка, финансирана по проект на МОМН, съвместно с Община Кърджали, бе открита днес в ГПЧЕ “Христо Ботев”.
Модерното съоръжение „Ботев парк” посрещна официалните гости - инж. Хасан Азис, кмет на Община Кърджали, г-н Генчо Иванов, председател на БФС гр. Кърджали, директори на училища в града- г-н П. Кушлев, г-н М. Багдасаров, г-н З. Атанасов.
Игрището е на стойност над 180 000 лева като 50 на сто от средствата са от общината.
Г-жа Йорданка Чавдарова, директор на ГПЧЕ „Христо Ботев” сподели с всички присъстващи радостта от новата придобивка и подчерта, че изграждането на тази площадка създава възможности за здравословен живот, а това е от съществено значение в условията на ежедневен стрес и агресия не само сред подрастващите, но и сред населението в активна възраст.
Кметът на Общината инж. Хасан Азис, заедно с директора на ГПЧЕ „Христо Ботев” прерязаха трикольорната лента на спортната площадка. Градоначалникът, с фланелка на отбора на гимназията, подарък от ръководството, отбеляза и първото попадение във вратата.
“Това е второто подобно игрище за нашия град след откритото преди няколко години в СОУ “П.Р. Славейков”. Като възпитаник на вашето училище ви поздравявам с успехите не само на образователното, но и на спортното поприще.”, каза градоначалникът.
С мача между възпитаниците на училището, проведен под зоркия поглед на професионален съдия, солидна агитка от ученици и учители, както и официални лица, приключи откриването на спортна площадка „Ботев парк” в двора на гимназията.
Вечерта честванията на патронния празник продължават с театрални постановки и изискан коктейл, на който ще бъдат раздадени отличия на изявени ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев”.Още снимки
 Прочитания: 1986 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign